La roda de premsa de Carles Puigdemont aquest dissabte a Berlín, després del seu alliberament, ha fet irrompre de nou el cas català a les portades dels principals diaris alemanys. El Frankfurter Allgemeine treu la notícia a portada amb el titular "Europa ha d’intervenir", i posa al subtítol que els polítics alemanys volen que Brussel·les –o Berlín— mediï a Catalunya. El Der Tagesspiegel també situa el president destituït a primera pàgina i inclou un reportatge a les pàgines interiors titulat "El groc és el color de l’esperança". El Süddeutsche Zeitung inclou la notícia al "Tema de la setmana" i es fa ressò de les crítiques del PP a la decisió judicial. Finalment, al Die Welt també ocupa un espai a la portada.

Frankfurter Allgemeine portada diaris alemanys

“Des que Carles Puigdemont ja no és entre reixes, a Brussel·les i a Berlín hi ha sorgit un nou debat: polítics de tot arreu estan animant Alemanya i a la UE a intercedir entre Catalunya i el govern espanyol. D’altres no hi estan d’acord, i el govern alemany no en vol saber res”, recull el Frankfurter Allgemeine. El tema continua a la pàgina 2 sota el títol "El viatge del senyor Puigdemont" i de subtítol explica "Com Alemanya s’ha vist implicada en l’ancestral conflicte entre Catalunya i Espanya’. A dins l’article es parla sobretot de la roda de premsa d’aquest dissabte. 

diaris alemanys puigdemont acn

El Der Tagesspiegel especifica en el subtítol del reportatge interior que "Ell no parla de revolta, sinó de diàleg, del seu amor cap a Europa i de paciència. L’expresident català ha estat rebut a Berlín com una estrella del pop. El seu desig és poc exigent: normalitat. Tot i això, hi està encara lluny", recull.

Süddeutsche Zeitung diaris alemanys puigdemont
Süddeutsche Zeitung titula el "Tema de la setmana" a la pàgina 2 amb un "Ja torna a ser-hi" [fora de la presó] i inclou en el subtítol la reacció de Madrid - "Un desastre per a Espanya" -, que assegura ha fet enfadar als diputats conservadors. "El govern s’aferra insensible a la línia dura contra Puigdemont", afegeix.  Al text de dins, surt la cita de "desastre per a Espanya" atribuïda a informacions de La Vanguardia sobre la reacció a dins del PP. També diuen que El Mundo va reaccionar dient que el tema era un desastre per a Europa.
El mateix rotatiu inclou dues breus notícies a baix. "Partit a casa des de l’estranger", amb el subtítol "Puigdemont utilitza l’espectacle del seu alliberament per fer un discurs incisiu", titula la primera. La segona fa referència a la decisió judicial amb un "L’avís d'Schleswig", amb l’explícit subtítol: "El jutge deixa entreveure com de poc es creu les acusacions espanyoles".