El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha fet un fil a Twitter poca estona després de la publicació dels resultats de la consulta de Junts, en què el 55,73% de la militància ha votat per sortir del Govern. El també eurodiputat de Junts i Lliures per Europa no ha parlat explícitament del que impliquen aquests resultats, sinó que s'ha centrat a ironitzar sobre les crítiques que ha rebut respecte als seus moviments: "Pots dir el que vulguis sempre que la conclusió sigui 'la culpa és de Waterloo'". Puigdemont ha afegit: "El que deia: que fàcil és ser analista polític a Catalunya. Pots inventar-te tàndems, estratègies, intencions, opinions... que ningú no t'ho retreurà".

🔴 Consulta Junts, última hora dels resultats i la crisi de Govern

TUIT carles puigdemont sortida Junts Govern 1
Primera piulada de Carles Puigdemont després dels resultats de la consulta de Junts.

En aquest sentit, ha dit: "Si no em posiciono, malament. Si faig una repiulada, fatal (en referència al fet que va fer RT a un article de Josep Rius, vicepresident de Junts, en què defensava votar 'no' a la continuïtat del partit al Govern). Si dic alguna cosa, pitjor". Davant d'aquesta situació, el president sosté que "portem uns dies de festival important", atès que "hi ha tertulians que els hem tingut per esmorzar, per dinar i per sopar amb el monotema". Finalment, ha expressat: "Suposo que demanar una mica d'equilibri és esperar massa".

TUIT carles puigdemont sortida Junts Govern 2
Segona piulada de Carles Puigdemont després dels resultats de la consulta de Junts.

Puigdemont no ha revelat el sentit del seu vot

En la seva primera reacció després de saber-se els resultats de la consulta, Puigdemont tampoc ha concretat quin ha estat el sentit del seu vot en la pregunta: "Vols que Junts continuï formant part de l'actual Govern de la Generalitat?". De fet, aquest dimecres, el dia abans que comencés la votació, el president a l'exili compartia una reflexió i defensava "la importància del debat interior d'un partit" amb l'objectiu de "reforçar la democràcia en general". En aquesta línia, criticava aquells que argumentaven que la consulta causava "dissensos i divisions": creure en això, deia, "és adoptar el mateix argument dels que s'oposen al referèndum adduint que divideix la societat".

Davant les crítiques, el també eurodiputat carregava contra aquells partits en què hi ha un "únic poder", ja que això deriva, apuntava, en un "pensament únic, bloc granític i defensa sectària". Per això, Carles Puigdemont indicava en aquest fil que el model de Junts és oportú: "El debat enriqueix, sobretot si és compartit i argumentat. Això passa de manera corrent a l'interior dels partits i organitzacions". Segons Puigdemont, cal "conjugar la pluralitat per poder governar millor i de manera més democràtica".

Després Puigdemont ha completat la seva anàlisi amb un fil, on ha lloat el debat que s'ha fet a Junts amb la consulta, sobre les estratègies de l'independentisme.

Puigdemont1
 
Puigdemont2