Carles Puigdemont ha recuperat avui durant una estona les cordes de la guitarra. Acompanyant Sopa de Cabra. I amb públic, al teatre Coliseum, ple de gom a gom i mentre es retransmetia en directe per Rac1. Era l'especial pels 4.000 programes del Versió de Toni Clapes. I, si s’ha de valorar per la reacció del públic, se n’ha sortit prou bé.

No ha estat, però, del tot improvisat. El periodista i conductor del programa li va proposar fa uns dies cantar amb els Sopa de Cabra, aprofitant que se l'havia convidat a una entrevista en el marc de l'especial. Se li va suggerir dues cançons, L’Empordà i Camins. I va escollir Camins. Però no amb un baix, com se li oferia, sinó amb una guitarra elèctrica.

Van assajar plegats dissabte passat en uns estudis d’Avinyonet de Puigventós, els mateixos on s’hi ha escoltat assajant artistes com Mariah Carey i Manolo Garcia, entre d'altres. El president també ha aprofitat algunes estones d’aquests dies de complicades negociacions amb la CUP per practicar amb la guitarra a casa seva i així descarregar també la tensió de les converses.

Puigdemont és un gran aficionat a la música i en la seva adolescència tocava el baix en un grup de rock. Zenit es deia i allà sonava des de la música rockera fins als acords més propis de festes majors.També en l’activitat política ha mantingut el fil amb la música i des de la regidoria de Cultura del consistori gironí es va encarregar de festivals com l’Acústica o les Barraques de Girona.

Aquesta tarda Puigdemont s'ha presentat al Coliseum, on ha estat rebut amb crits d'independència pel públic, per respondre les preguntes del periodista. Però, davant la sorpresa dels presents, quan Clapés li ha ofert acompanyar els Sopa de Cabra ha acceptat. S'ha tret l'americana, s'ha penjat l'instrument i, davant la incredulitat dels qui l'observaven, ha interpretat Camins. Això sí, amb una xuleta a terra, a la qual de tant en tant llançava alguna llambregada.

En acabar, el públic ha celebrat l'actuació amb crits de "President, president!". Entre els presents, assistia perplexa a l'actuació, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la següent en el torn d'entrevista. En aquest cas, però, s'ha limitat a respondre preguntes.