El president Carles Puigdemont ha assegurat que el fet que la investigació de Bèlgica sobre les balises instal·lades al seu cotxe inclogui com a possible sospitós un fiscal de l'Audiència Nacional és "inquietant" i ha demanat que continuï la investigació.

La jutgessa encarregada del cas va tombar recentment la petició de la defensa de Puigdemont d'exigir explicacions sobre l'estada del fiscal espanyol i la resta de potencials responsables de l'espionatge en no veure prou indicis de culpabilitat, però ara està pendent d'un nou recurs i Puigdemont ha defensat que "hi ha elements per continuar" amb aquest cas. "Hi ha proves clares que hi ha hagut un delicte, ara es tracta de trobar-ne els culpables", ha reivindicat el líder de Junts per Catalunya aquest dimarts a Waterloo, on s'han presentat els candidats per al Senat de la formació.

D'altra banda, Puigdemont ha exigit que "en allò que pugui afectar l'estat espanyol" en aquest cas, les autoritats espanyoles afrontin de ple "si hi pot haver connivències d'espais relacionats" amb els seus interessos. "L'estat espanyol pot contribuir a resoldre qui ha comès un crim d'aquesta naturalesa", ha afirmat.

Respecte als pròxims passos judicials, Puigdemont ha recordat que els seus advocats ja van presentar "recursos" davant la fiscalia belga. "Els meus advocats estan treballant perquè amb aquests arguments es pugui mantenir la investigació fins al final", ha dit.