Carles Puigdemont ha comunicat, mitjançant un tuit, que Felip de Borbó només serà benvingut a la República de Catalunya, "com a màxima autoritat d'Espanya", quan demani perdó pel paper que va jugar en la repressió del referèndum de l'1-O.

"El Rei Felip VI serà benvingut a la República de Catalunya com a màxima autoritat d'Espanya quan demani perdó pel seu paper inconstitucional el passat mes d'octubre", ha defensat en una publicació al seu compte de Twitter.

Ho ha dit després que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Parlament, Roger Torrent, anunciessin que no assistiran aquest diumenge a la recepció oficial del Rei prèvia al sopar oficial d'inauguració del Mobile World Congress (MWC).

Per part de la Generalitat, el secretari de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), Jordi Puigneró, ja va anunciar dimarts a través de Twitter que no assistirà a la inauguració del Mobile com a protesta per la presència del rei Felip VI. I aquest dissabte, el secretari general d'Empresa i Coneixement, Pau Villòria, i el secretari d'Empresa, Joan Aregio, han declinat assistir al sopar oficial perquè no hi podran ser ni Carles Puigdemont ni Oriol Junqueras per l'aplicació del 155.