Representants de més de 100 consells locals del Consell per la República s’han reunit aquest diumenge a Perpinyà per acordar com desplegar la xarxa de consells a l'interior i seguir amb les mobilitzacions. El president Carles Puigdemont ha presidit la reunió  juntament amb el Guillem Fuster i Aurora Madaula, portaveus de Poble Lliure i Acció per la República, respectivament. També han participat els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí.

Puigdemont, durant la seva intervenció, ha afirmat que el referèndum de l'1-O “tenia l’esperança que en una societat democràtica hi hauria espai per negociar entre iguals”, però els fets han demostrat quines són les conseqüències d’una confrontació amb l’Estat. “Ens hem de preparar”, ha destacat.

consell Local Consell república Puigdemont Madaula Fuster

De la seva banda, Toni Comín ha posat en valor el paper dels consells locals a l’afirmar que “sereu claus per posar en marxa el procés participatiu on tothom hi podrà decidir i definirem quin model volem com a país”.

La reunió, a la qual han assistit més de 150 representants dels consells locals, s’ha celebrat a la Sala de les Llibertats de l’Ajuntament de Perpinyà aprofitant la celebració ahir dissabte del multitudinària acte al Parc de les Exposicions. És l’últim acte públic de Puigdemont a la capital norcatalana.