Carles Escolà Sánchez, que va ser alcalde de Cerdanyola del Vallés entre l'any 2015 i el 2019, ha denunciat avui que l'empresa Poliplastic SA on treballava abans d'entrar a l'alcaldia l'ha acomiadat incomplint la llei, que preveu la reincorporació d'un treballador en excedència per exercir un càrrec públic. 

Escolà, que va accedir a l'alcaldia amb la candidatura Compromís per Cerdanyola, ha explicat avui a través de les xarxes socials que avui dilluns era el dia en què s'havia de reincorporar a la feina "després de quatre anys d'excedència fent d'alcalde de Cerdanyola". L'exalcalde denuncia que l'empresa,  pertanyent a la multinacional 3AComposites, ha vulnerat el seu "dret a reincorporar-me un cop finalitzada la meva responsabilitat pública". Escolà va renunciar a ser regidor el 6 de juny passat.

L'exalcalde de Cerdanyola denuncia que l'empresa ha entrat en una "perillosa via de repressió i vulneració" dels seus drets fonamentals com la llibertat ideològica i de participació política. Així, avança que ja iniciat accions legals pel seu acomiadament.

L'exalcalde ha rebut mostres de suport de companys de la CUP i d'altres formacions polítiques com ara Vidal Aragonés, Mireia Boya o Elisenda Alamany.