La consellera de Justícia, Ester Capella, ha subratllat que s'ha intentat que el trasllat "es fes de presó a presó, però no ha estat possible" perquè el Ministeri d'Interior no ho ha autoritzat encara que en casos extraordinaris es pugui fer, ha apuntat.

Capella ha assegurat que els polítics presos arribaran a presons catalanes abans d'aquest dijous, encara que no li consta que tots sortissin el dilluns de les presons madrilenyes on estaven internats.

“En aquests moments no sé on són els presos. Sé que han fet nit a Valdemoro. Els trasllats els organitza Interior”, ha dit la consellera en una entrevista d'aquest dimarts al programa Els Matins de TV3. 

La defensa a la llibertat dels presos polítics

Capella ha confirmat a l'entrevista que el vicepresident del Govern Oriol Junqueras, el diputat de JxCat Jordi Sànchez, el president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, i el conseller Raül Romeva, han passat la nit a la presó de Valdemoro (Madrid III). Malgrat que no li consta que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa sortissin el dilluns de la presó d'Alcalá-Meco.

La consellera ha insistit que "el trasllat és aplicar la llei, no és un regal" i que ella vol la llibertat dels presos. Ha recordat que el govern no té competència amb el trasllat i amb les condicions d'aquest. Sobre les presons catalanes, ha recordat que a Estremera els presos estaven en un mòdul de respecte, mentre que aquí estaran en mòduls de participació i convivència. 

"Espero que s'estimi el dret tal com me l'estimo jo", ha comentat la consellera preguntada avui al programa Els Matins de Catalunya Ràdio sobre la nova fiscal de l'Estat.