L'espionatge de l'elèctrica Iberdrola per trobar dades comprometedores per tractar de frenar l'entrada de Florentino Pérez al consell d'administració de la companyia, gràcies als serveis del comissari Villarejo, s'ha confirmat.

Segons una investigació conjunta dels mitjans digitals Moncloa.com i Elconfidencial.com, l'any 2009 la multinacional presidida per Ignacio Sánchez Galán va cercar qualsevol cosa, inclús fabricar un escàndol, per tal d'involucrar el president d'ACS i obligar-lo que es “portés bé”. Fins i tot, s'havia pensat fer-li un muntatge amb "un nen al costat".

D'acord amb àudios i documents d'aquesta operació anomenada 'projecte Posy', una de les opcions que va considerar Villarejo per trobar informació negativa sobre Florentino Pérez va ser acostar-se al gestor suís Arturo Fasana, que en aquesta època acabava de ser imputat a la Gürtel per ocultar diners opacs a l'estranger.

Convençut que donaria resultats, el comissari va comentar aquesta opció amb el seu enllaç a Iberdrola, Antonio Asenjo, cap de seguretat de la companyia. Segons Villarejo, el problema era que el gestor suís exigia 10 milions d'euros a canvi de facilitar els detalls de les suposades societats mercantils del president d'ACS.

"Si és que em surt més barat matar-lo. Em surt molt més barat matar-lo i em trec problemes. En una setmana, fora, mort, ja està", va assegurar Asenjo, que va considerar que l'import que reclamava l'administrador suís era excessiu.

Els enregistraments ja han tingut conseqüències judicials. D'una banda, l'Audiència Nacional va decidir investigar exclusivament els vincles de Villarejo amb l'elèctrica. D'altra banda, les revelacions sobre l'espionatge a Florentino Pérez van provocar que aquest anunciés dilluns que ha decidit personar-se com a acusació particular en el procediment.