El cap de la policia espanyola a Girona, el comissari Luis César Suanzes, ha assegurat que seran "sempre aquí" [a Catalunya], tot i "la incomprensió i el menyspreu" amb el qual creuen que se'ls veu. "Vivim uns moments i unes circumstàncies on no tota la societat a la qual servim sap apreciar la inestimable tasca que realitzem en compliment dels mandats de la Constitució, les lleis i la justícia", ha afirmat Suanzes durant la celebració de la festa patronal del cos a Girona.

Tot i això, ha subratllat que "no importa l'esforç i el sacrifici" si es persegueix l'objectiu de "servir sense més interès que la preservació del benestar dels altres". Durant l'acte, el subdelegat del govern espanyol, Albert Bramon, s'ha referit a la imminència de la sentència de l'1-O, i ha dit que espera que no sigui "revengista" ni "intimidatòria" i ha assegurat que el judici s'ha fet "amb garanties". "Estic feliç perquè Espanya és un país democràtic", ha subratllat.

La Policia Nacional de Girona ha celebrat aquest dijous la festa patronal dels àngels custodis amb un acte a la subdelegació del govern espanyol. És el primer acte oficial amb el comissari Luis César Suanzes com a cap del cos a les comarques gironines. Durant el discurs, que ha llegit el comissari Leoncio Martínez per una afecció a la veu de Suanzes, el cap de la policia espanyola ha volgut "reconèixer i agrair l'esforç i el sacrifici diari" dels agents que treballen a la demarcació, sobretot en moments en què "no tota la societat sap apreciar la inestimable tasca" dels policies per donar compliment a "la Constitució, les lleis i la justícia".

"La Policia Nacional de Girona sabem que no som només responsables d'allò que es fa, sinó també del que no es fa, no es defensa i no es calla", ha apuntat Suanzes. L'acte l'ha tancat el subdelegat del govern espanyol a les comarques gironines. L'acte ha comptat amb la presència dels caps de diversos cossos i forces de seguretat de l'Estat a Girona, com Guàrdia Civil o Mossos d'Esquadra, i també de cossos policials francesos. No hi ha assistit cap representant del govern municipal gironí. Bramon ha clos l'acte instant a corejar visques per Catalunya, per Espanya, pel Rei i per la Policia Nacional.

Càrrecs policials Girona ACN

Al seu discurs, el comissari en cap de la Policia Nacional a Girona també ha aprofitat per passar balanç de l'activitat que ha fet el cos a la demarcació. En un any, la policia estatal ha expulsat del territori 67 delinqüents estrangers. Tots ells eren multireincidents i s'han retornat als seus països d'origen.

En total, durant els últims dotze mesos, la policia estatal ha detingut 1.567 persones a les comarques gironines, la qual cosa ―ha destacat el comissari― "suposa un increment d'un 26% respecte a l'any anterior". Suanzes ha dedicat un apartat específic a la feina de la policia estatal a l'aeroport Girona-Costa Brava. Aquí, els agents han controlat 3.300 vols, 413.798 passatgers i n'han arrestat 40 "per delictes de falsificació i reclamacions judicials".