El cap superior de la policia espanyola a Catalunya, Sebastián Trapote, ha obert aquest dimarts a Barcelona la celebració del 194è aniversari del cos defensant el compromís de servei amb la societat, que implica "neutralitat política, imparcialitat i evitació d'actuacions arbitràries".

També hi eren presents el delegat del Govern espanyol, Enric Millo; el secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos; el fiscal cap de Catalunya, Francisco Bañeres, i l'inspector general de l'Exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara.

A l'acte no hi ha anat el president del Parlament, Roger Torrent, que ha refusat la seva assistència per condemnar l'actuació del cos i "el gran dolor" que la policia va causar als ciutadans durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre.

En el seu discurs, Trapote també ha repassat el treball del cos en xifres del 2017, ressaltant que es van desarticular 66 grups criminals organitzats, el 60% dels quals tenia una dimensió internacional. Si més no, la majoria de l'acte ha servit per lliurar condecoracions, que estaven pendents des del 19 d'octubre perquè l'acte del Dia de la Policia es va suspendre pel context polític.