El sopar inaugural del Mobile World Congress, que se celebra aquest diumenge a la nit al Palau de la Música, està generant molta polèmica per la presència del rei Felip VI. 150 cantaires de l'Orfeó Català han difós un comunicat rebutjant la presència del monarca. 

"Com a cantaires i socis de l'Orfeó Català volem mostrar el nostre desacord i rebutjar la presència de Felip de Borbó al Palau". Així comença el comunicat que destaca que estan "contents" que el Mobile tingui lloc a Barcelona i que el sopar inaugural es faci al Palau, però que no poden "donar la benvinguda al rei d'Espanya".

El text recorda la repressió policial del referèndum de l'1 d'octubre i rebutja el discurs del Rei del dia 3 del mateix mes, en el qual consideren que "va abonar la violència contra el poble català". "El Palau de la Música Catalana sempre ha estat un símbol de la lluita per la llibertat i un lloc clau pel catalanisme", expliquen al mateix temps que reiteren que no volen que la història de la institució "sigui humiliada amb la presència de Felip de Borbó".