La candidatura de l'exsecretària general de Podem Catalunya Noelia Bail, considerada no oficialista, ha guanyat les primàries de la formació per escollir els candidats a les eleccions catalanes per un estret marge.

Amb la candidatura 'Això és Podem' ha aconseguit el 46,90% dels vots i s'ha imposat a la candidatura 'Podem ets tu', de Conchi Abellán, que ha quedat en segon lloc amb un 43,91%.

Així, Bail, que a principis d'any va ser apartada de la direcció després que més de la meitat de l'executiva demanés un relleu, liderarà la llista de Podem dins de la candidatura dels comuns, i Abellán, pròxima a Pablo Iglesias i ara diputada al Parlament, en quedarà fora.

El segon i tercer lloc estaran ocupats per a Lucas Ferro i Yolanda López, ara diputats al Parlament i membres de la candidatura d'Abellán. Diosdado Toledano, de l'equip de Bail, ocuparà el quart lloc.

Al procés, que s'ha fet telemàticament, han participat 5.900 inscrits. La llista blanca encapçalada per David Membrilla ha arribat al 9,19% dels vots.