1. Homs vol Campuzano

Aquest dijous el conseller Francesc Homs serà entronitzat com a candidat a les espanyoles de la comarcal d'Osona de CDC. El consell nacional del 14 de novembre el ratificarà. En aquesta aventura electoral l'acompanyarà de prop Carles Campuzano, del grup Synapsi de CDC, i de la penya dels "quarentons" del partit. Per cert, un socialdemòcrata convençut. De fet, CDC es presentarà sense dir-se CDC i la coalició tindrà un nom ben "democràtic".

2. Baños, de Jòdar i Serra, de reunió

Després de la trobada entre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els caps de cartell de la CUP, Antonio Baños i Anna Gabriel, la trobada s'ha repetit ampliada. Els cupaires Baños, Julià de Jòdar i Gabriela Serra s'han dirigit al despatx de Forcadell i s'hi han reunit durant una hora llarga. És una de les quatre taules de negociació entre JxSí i la CUP.

3. Boi Ruiz dina al Frankfurt

El conseller de Salut, i metge, Boi Ruiz, ha dinat aquest dimecres en un conegut Frankfurt del centre de Barcelona, l'Otto Sylt de la Gran Via, a tocar de la Rambla Catalunya. Un senyal que tot i els consells de l'OMS, potser ni el bacon ni els frankfurts són un perill per la salut.

4. El Suprem avala expulsar Ziani per espia

El Tribunal Suprem ha avalat l'expulsió de Nourredine Ziani, agent de la DGED i vinculat a la Fundació Nous Catalans, vinculada a CDC. Les acusacions del CNI que estava organitzant un centre salafista a Catalunya han estat determinants. En el seu moment, la seva detenció va enervar la direcció de CDC que hi veia una operació de l'Estat perquè Ziani simpatitzava amb l'independentisme.

5. Matriarcat a la CUP

Imatge estranya la que s'ha vist aquest dimecres en la ronda de contactes de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per triar un candidat a la presidència de la Generalitat. El cap de llista de la CUP, Antonio Baños, ha vingut acompanyat d'Anna Gabriel. En la valoració posterior davant la premsa, Baños ha atès als mitjans fins que ha arribat una pregunta que volia una resposta més concreta. Gabriel ha agafat els micros i ha deixat Baños amb la paraula a la boca, davant la sorpresa dels mitjans.

6. Les xifres de Democat

Aquest dissabte a Cornellà de Llobregat se celebrarà el congrés fundacional de Demòcrates de Catalunya, l'start-up del procés. Les xifres del conclave són: s'hi han inscrit 604 dels 1.833 voluntaris demòcrates; s'han presentat 92 esmenes al manifest fundacional i 203 als Estatuts; s'han postulat 54 noms per ocupar els 35 llocs de la direcció del partit, anomenada Comitè Demòcrata Nacional.

7. Un general a Podemos

José Julio Rodríguez, excap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad) amb Carme Chacón i general de l'Exèrcit de l'Aire, serà candidat al Congrés per Podemos. Concretament, número dos per Saragossa, a l'Aragó. Fa dos dies s'apuntava que el de Cadis podria ser un Guàrdia Civil.

8. Reagrupament viu

El partit independentista que va fundar Joan Carretero, Reagrupament, encara té la banya posada en política. De fet, està federat amb CDC i ha anunciat aquest dijous que concorrerà amb CDC a les eleccions espanyoles. Fa quatre anys va concórrer amb ERC, amb "l'independent" Alfred Bosch com a candidat.

9. El "retiro" de Vila d'Abadal

L'exalcalde de Vic i expresident de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha abandonat la política de partit. Vila d'Abadal explicava aquest dimecres a El Nacional que es dedica a les seves explotacions ramaderes i a desbrossar els seus boscos. "Compro i venc les meves vaques!", assegura cofoi. Ara bé, tot i això no se n'ha estat d'estirar les orelles als partits sobiranistes: "Sempre que les entitats s'aparten, els partits encallen el procés".

10. El "Viva España" del nou diputat del PP

El ja exdiputat del PP Antonio Gallego ha cedit la seva plaça a un veterà de l'anterior legislatura: Fernando Sánchez-Costa, que va fer "certa amistat" amb Quim Arrufat. Costa, del sector dur, és punyent en les seves intervencions. Va ser famós per haver cridat (minut 67:40) "¡Viva España!" en una sessió simbòlica que celebraven nens i adolescents a l'hemicicle.

11. Bassols guanya Rigol

Abans de la seva fundació oficial, Demòcrates de Catalunya es va haver de registrar al ministeri de l'Interior. Un tràmit que implica haver de nomenar un president de la formació que s'ha d'inscriure. En aquest cas es va triar l'exconseller de Justícia Agustí Bassols. Una tria que no va agradar gens ni mica a Joan Rigol, que va tenir una mica, "només una mica", de fred de peus.

13. La CatDem hi torna

Després que el registre de la Guàrdia Civil del passat més d'agost deixés la seu del think tank de Convergència més buida que un tambor, la Fundació Catdem ha tornat a la càrrega. Dimarts s'hi va celebrar un debat sobre el reconeixement internacional de la Catalunya Estat, amb un ple absolut.

14. "Eva al desnudo" a la CUP

Julià de Jòdar, diputat de la CUP, caminava aquest dimecres al migdia pels passadissos del Parlament. Preguntat per El Nacional que passaria en les pròximes hores de la negociació amb JxSí ha fet gala de la seva murrieria i ha recordat les paraules de Bette Davis a "Eva al desnudo": "Cordeu-vos el cinturó que ve tempesta!" Un resum perfecte.

15. Jordi Cuminal, cap de campanya de CDC

Jordi Cuminal, exdirector general de Comunicació del Govern i exresponsable de la campanya de premsa de JxSí, tornarà a agafar el comandament de la campanya electoral del 20D. Amb Francesc Homs de cap de cartell, amb un programa independentista, amb algun independent simbòlic i amb una candidatura que no portarà el nom de CDC.

16. Assemblea de Sumant.cat

L'Associació Sumant.cat, impulsada pel malaguanyat Jordi Miralles, celebrarà l'assemblea anual amb el títol "Les esquerres catalanes i el post 27-S: reptes de futur". Tres eixos marcaran el conclave: el procés, les polítiques econòmiques i socials i les perspectives de futur. Hi participaran representants d'Avancem, de la CUP, d'ERC, d'EUiA, d'ICV, del MES, de PODEM i del PSC.

17. La JNC, a Luz de Gas

Les negociacions amb la CUP no espanten el planter de CDC. El proper divendres dia 6 de novembre, la JNC celebra el VII Premi Tàber, la festa de la JNC Barcelona Ciutat, "sopar i beguda, i moltes sorpreses més". El lloc: Luz de Gas. Una sala poc socialdemòcrata. I això que la vicepresidenta Neus Munté en serà l'estrella.

17. A la Model contra el franquisme

Òmnium Cultural ha presentat aquest dimecres l'acte final de la campanya "Justícia pels crims del franquisme". Serà  20 de novembre, coincidint amb els 40 anys de la mort del dictador Franco. Un gran acte de justícia i record a les víctimes del franquisme que se celebrarà a les set del vespre davant la presó Model, en la confluència del carrer Rosselló amb el carrer Nicaragua de Barcelona.

19. Joan Ignasi Elena i l'actual PSC

20."Madrilenys pal dret a dassidí"

Programa La Marimorena de 13TV, el passat 1 de novembre. Entrevisten Belén Murillo, presidenta de "Madrilenys pal dret a dassidí". Heus aquí la prova:

Postres de Músic

La llista de polítics del Ku Klux Clan. /// Artur Mas, Jorge Fernàndez Díaz i Oriol Junqueras, protagonistes de la nova aventura de Mortadel·lo i Filemó:

I l'enganxada entre Miquel Iceta i Pilar Rahola a Can Cuní:http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1&isUI=1