Nova campanya del Ministeri d'Igualtat amb motiu del Dia de la Dona. Un vídeo que reivindica l'educació sexual, la diversitat i que vol trencar els tabús que envolten el sexe. La campanya ha estat presentada aquest 8-M en un acte institucional en el qual la ministra ha conversat del tema amb alumnes d'institut. L'espot, elaborat per l'agència Ogilvy Madrid, planteja diverses escenes amb la diversitat, la llibertat i la ruptura de tabús com a teló de fons. El vídeo ha fet sortir la vena més reivindicativa a diferents polítics i usuaris que demanen portar a la primera fila del debat públic el trencament dels tabús que envolten el món sexe.

Un dels polítics que ha aixecat la veu ha estat Pablo Echenique. El polític ha assegurat, en una publicació a Twitter, que aquest reivindicatiu i provocatiu vídeo farà "esclatar el cap als fatxes". Contundent i clar amb la reivindicació que pretén fer el Ministeri d'Igualtat amb aquesta campanya. I el que és ben segur és que també ha molestat als seguidors dels partits més ultres i contraris al feminisme, que ja han començat de deixar comentaris masclistes a les respostes de la piulada d'Echenique.

La manifestació del 8 de març reuneix 40.000 persones a Barcelona

Unes 40.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert aquest dimecres el centre de Barcelona en la manifestació del 8 de març, amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, per reivindicar la lluita feminista. Milers de manifestants s'han concentrat cap a les 18.00 hores a la plaça Universitat i a la Gran Via de les Corts Catalanes amb cartells amb missatges a favor de la llibertat de les dones i en contra del sistema patriarcal i capitalista. L'Assemblea 8-M, organitzadora de la manifestació, encapçalava la marxa al costat de col·lectius feministes i LGTBI, que també comptava amb la presència de sindicats i partits polítics. Aquest any, al capdavant de la protesta, també hi havia persones amb diversitat funcional. L'ambient era festiu i alhora reivindicatiu, s'han cantat consignes repetides altres anys com ara "Visca, visca, visca, la lluita feminista", "Si ens toquen a una, ens toques a totes" o “La nit és nostra, cap agressió sense resposta".  

Verge fa una crida a tombar el patriarcat

La consellera de Feminismes, Tània Verge, també ha alçat la veu aquest 8-M i ha assegurat que "la reivindicació del moviment feminista és molt clara: és urgent tombar el patriarcat, especialment en un context en què s'està rearmant amb partits i governs d'extrema dreta que volen vulnerar els nostres drets". Així ho ha afirmat en declaracions als periodistes just abans de començar la manifestació. La consellera també ha assenyalat "un missatge molt clar amb aquesta vaga". "La transformació feminista no és cap utopia i només necessitem més consciència feminista de les injustícies existents i també la convicció ferma que és possible construir una societat molt millor, més lliure, més justa i més equitativa", ha afirmat.