La secretaria primera de la Mesa del Congrés dels Diputats i expresidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha lamentat aquest dilluns que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi d’anar a declarar en persona a l’Audiència Nacional, “a diferència d’un cambrer d’Estepona, que sí que pot fer-ho per videoconferència”.

La dirigent popular ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Los desayunos de TVE en referència a la decisió de l’Audiència Nacional d’obligar Rajoy a declarar presencialment pel suposat finançament irregular del PP, en el marc del cas Gürtel. El president havia demanat declarar per videoconferència al·legant motius de seguretat i problemes d’agenda, una petició que no li va ser concedida.

També referint-se a la corrupció, Sánchez Camacho ha assegurat que “és molt dur” per al PP veure com els casos de corrupció “afecten persones del partit”. “Algunes persones estan tacant la feina honrada de milers de persones”, ha lamentat la diputada del PP.

Sobre la resposta del partit, Sánchez-Camacho considera que ha estat “implacable”, tant pel que fa a les decisions internes, com a les reformes del Codi penal.