Un grup de diputats de la Cambra dels Comuns ha impulsat una moció sota el títol "Judici als polítics catalans". Al text, expressen la seva preocupació pel "procés imminent contra 18 polítics i líders civils de Catalunya pel seu paper durant el referèndum sobre la independència del 2017". 

L'escrit va més enllà i qüestiona que se'ls acusi de delictes de rebel·lió i sedició, "càrrecs que no es contemplen en altres democràcies europees". Critiquen, a més, que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell estigui entre els processats "només per haver permès un debat sobre la independència". 

El document recorda els postulats d'Amnistia Internacional en relació a aquesta causa. En aquest sentit, celebra que l'organització hi enviï observadors internacionals i que hagi demanat l'alliberament dels presos. Alhora, manifesta la seva preocupació pel fet que els jutges que s'encarregaran d'aquest cas "hagin estat designats políticament i hagin fet declaracions contràries a Catalunya". 

Per tot això, demanen al govern del Regne Unit que condemni un judici que qualifiquen de negatiu per a la democràcia espanyola. 

La moció la signen diputats de l'Scottish National Party, el Plaid Cymru, el Labour i els Conservatives.