La hipotètica investidura telemàtica del president en funcions, Carles Puigdemont, s’ha convertit en un dels temes -encara sense resoldre- dels darrers dies.

Ara, s’ha pogut comprovar que de precedents n’hi ha, i no gaire llunyans ni en el temps ni en el lloc.

Segons ha recuperat Vilaweb, el passat juny la diputada del PP i secretària primera del Congrés, Alícia Sànchez-Camacho, va votar telemàticament a la moció de censura presentada per Unidos Podemos contra el govern espanyol.

L'anècdota és que la secretària quarta de la Mesa del Congrés, Patricia Reyes, va anunciar que Camacho votaria "telePàticament":

En aquell moment, l’exlíder del PP català no va poder acudir a la cambra perquè es va trencar una cama i va haver de ser operada.

El vot telemàtic està regulat al Congrés des de 2011 per a algunes votacions del plenari. Amb tot, no es pot participar telemàticament ni votar en les reunions de la Mesa, de la qual Camacho n'era membre, ja que els membres de la Mesa no es poden substituir ni poden delegar el vot. És a dir, que Camacho, al contrari del que s'havia publicat, no va participar telemàticament ni en les reunions ni en el vot de la Mesa.

Dues setmanes més tard, Camacho estava cridada al Parlament català per l’Operació Catalunya. No hi va acudir per l’operació, i es va comunicar en una nota que el Congrés l’autoritzava per continuar treballant a la cambra espanyola... per via telemàtica.