La vicepresidenta del Govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, considera ben encaminada la negociació amb ERC sobre la investidura del socialista Pedro Sánchez, que veu més a prop després de la tercera reunió negociadora que han celebrat aquest dimarts a Barcelona les delegacions socialista i republicana.

"La veritat és que sí", ha respost Calvo abans de participar en un acte a la Casa d'Amèrica sobre els Drets Humans en ser preguntada per la premsa si veia més a prop la investidura de Sánchez després de l'última trobada amb ERC.

Calvo ha posat en valor la "feina raonable i necessaria" que els socialistes estan desplegant per aconseguir la formació d'un nou Govern i ha justificat que hagin de buscar la col·laboració d'ERC perquè "el Partit Popular fa ja molt temps que va decidir que no tenia cap responsabilitat per Espanya, que la seva única responsabilitat era enorme egoisme purament electoral".

"I com que això és el que ha decidit el Partit Popular, nosaltres com a partit guanyador de les eleccions del 10 de novembre, hem assumit amb gran sentit de la responsabilitat tirar endavant un govern per a Espanya", ha abundat.

"Estem fent una feina raonable que va ben encaminat perquè Espanya tingui aviat un govern" malgrat que el PP hagi "decidit que no mou un dit pel seu país", ha conclòs, subratllant que el PSOE està fent el que pertoca i confiant que tot plegat "arribarà a bon port."