La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha instat el president de la Generalitat, Quim Torra, a acatar una "sentència impecable" i que "no cridi la gent als carrers". En una entrevista a El món a RAC1, Calvo ha insistit que el respecte a la sentència implica complir-la i que "és el criteri de sentir-nos tots iguals davant la llei."

Sobre si l'Executiu espanyol es planteja un indult als presos, la vicepresidenta ha defensat que Pedro Sánchez es va pronunciar ahir amb "total claredat" assegurant que "hi haurà un respecte estricte a la sentència". En aquest sentit, Calvo tampoc ha volgut sentir a parlar d'amnisties, un escenari que, segons la vicepresidenta, està "prohibit a la nostra constitució i a totes les democràcies". "L'amnistia és anul·lar tota la feina que ha fet un altre poder", ha justificat. 

Quan se li ha preguntat per si un cop aplicada la llei, ara toca diàleg, Calvo ha subratllat que el govern espanyol fa "molts dies" que està reunit amb el govern català "per garantir la seguretat dels ciutadans a Catalunya", i ha acusat el president Torra de provocar els aldarulls que es van viure ahir.

"Catalunya s'ha d'ocupar dels seus problemes i la presidència de la Generalitat està ocupada en una tasca partidària", destaca Calvo, que també ha etzibat que l'independentisme "fa anys que calumnia i dona informacions no veraces sobre l'estat espanyol". Així mateix, conclou que no li preocupa la imatge d'una de les "vint millors democràcies del món".