El govern espanyol considera que la proposta del Parlament que reclama retirada de la Guàrdia Civil a Catalunya respon "únicament" a "un desig polític aberrant". 

La vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, ha evitat així aquest divendres respondre directament la petició de la consellera de presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, que exigia al govern espanyol el cessament immediat de l'actual responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, així com emprendre les accions oportunes davant l'ofensa i el greuge ocasionats en el seu discurs durant l’acte de la patrona, la Mare de Déu del Pilar, a la caserna de Sant Andreu de la Barca. 

Budó va enviar la carta ahir dimecres directament a Calvo, per tal que l'executiu estatal cessi Pedro Garrido, responsable de l'institut armat a Catalunya va carregar amb duresa contra l'independentisme i el va acusar d'haver escollit "el camí del terror" per aconseguir els seus propòsits.

"Que un cos com el de la Guàrdia Civil surti de Catalunya no és una qüestió a l'abast de la Generalitat", ha sentenciat la socialista a la roda posterior al Consell de Ministres. "Com a molt pot ser un desig polític, però ni de lluny això està al seu abast", ha indicat.

Calvo ha conclòs l'assumpte afegint que ni el Parlament, ni la Mesa ni el Govern de la Generalitat pot "demanar ni fer res contra un cos de les forces de seguretat en tot el territori nacional".