El conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet demana coordinació davant l'emergència climàtica. En declaracions a 'Aquí Cuní' de Ser Catalunya, Calvet retreu que se'l senyali, com va fer el vicepresident d'Ecologia de l'àrea metropolitana i regidor de l'ajuntament de Barcelona Eloi Badia, ja que el problema és global i intervenen molts actors: "Davant l'emergència climàtica no es pot interpel·lar només al conseller de Territori i Sostenibilitat". I també demana "no enfotre's de la gent" sobre les mesures que es prendran per disminuir els efectes de la contaminació. En aquest darrer aspecte, admet que la solució per reduir l'ús del cotxe dins la ciutat de Barcelona no passa únicament per crear places d'aparcament sinó per incentivar l'ús del transport públic.

Des de la Generalitat lamenten els incompliments de l'Estat com ara el Pla de Rodalies o acabar la L9 del metro. Calvet demana coordinació i aplicar la "política del pal i la pastanaga" a la ciutadania perquè vagi adaptant-se als nous canvis. En paral·lel, considera que els compromisos dels Acords de París són insuficients i el govern català ho analitzarà a la Cimera Catalana d'Acció Climàtica del proper 17 de gener.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat