El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha reconegut que "arribat el moment, faré el pas" per "poder optar a continuar servint a JxCat". Així ha respost en ser preguntat en una entrevista al Tot es mou de TV3 sobre si es presentaria a unes hipotètiques primàries de JxCat.

El nom del conseller de Territori és un dels que sonen amb més força per ser el candidat de la formació liderada pel president Carles Puigdemont a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, juntament amb d'altres com el del conseller de Polítiques Digitals i Funció Pública, Jordi Puigneró, o el de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Calvet ha comentat en aquest sentit que, abans, però, "cal acabar d'organitzar l'espai de JxCat perquè efectivament existeix i és una manera d'entendre Catalunya". "És un deure ineludible", ha emfatitzat.

Calvet ha comentat que aposta per "mecanismes que ens donin la possibilitat de comunicar-nos i debatre" i ha posat com a exemple les primàries. "És un mecanisme molt democràtic".

Pel que fa a la data de la celebració de les eleccions catalanes, Calvet ha deixat clar que no és partidari que sigui aquest any. "Perquè la gent amb qui m'he reunit ens demana un Govern que aporti solucions, no un Govern en funcions", ha aclarit.