El conflicte amb els taxistes segueix encallat. Els taxistes i els conductors de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) mantenen aquest dimarts els talls de trànsit a la Gran Via de les Corts Catalans i a l'avinguda Diagonal, respectivament. 

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha carregat contra l'estat espanyol i li ha atorgat part de la culpa d'aquestes protestes: "L'Estat s'ha espolsat les puces de sobre". En una entrevista a Catalunya Ràdio, el titular de Territori ha assegurat que el Ministeri de Foment va aprovar un real decret "molt feble" que és a partir del qual el Govern legisla aquest sector. 

Calvet ha demanat que, "en aquest conflicte tan encallat i amb postures tan distanciades", l'Estat creï una nova legislació on hi hagi "més competències per l'Àrea Metropolitana".

Aquest dilluns al vespre el conseller Damià Calvet es va trobar amb Miquel Buch i el president Quim Torra per posar-los al dia de les mobilitzacions i per coincidir en que "cal elaborar una regulació única pel servei del taxi".  En la mateixa línia, Calvet ha assegurat que tot el Govern comparteix una única posició "tot i que els departaments poden tenir opinions diferents".

Pressions a Waterloo

Aquest mateix matí, Tito Álvarez, el portaveu d'Elite taxi, ha amenaçat amb tallar la frontera amb França amb l'ajuda dels armilles grogues i ha advertit de pressions a Bèlgica. En declaracions a Catalunya Ràdio, Tito Álvarez ha assegurat que ha parlat amb els taxistes de Brussel·les "per, si és necessari, fer una visita a Puigdemont a Waterloo".

El conseller de Territori no ha acceptat aquestes declaracions; Calvet no entén "perquè cal anar a pressionar a Waterloo o barrejar-se amb els armilles grogues".