L'economista Xavier Sala-i-Martín ha llançat un calbot a l'exministre socialista i exalt càrrec de l'OTAN Javier Solana, després que aquest va anunciar ahir que s'havia vacunat amb "Pfeiffer" (sic), quan en realitat volia dir Pfeizer. Solana va confondre el nom de la vacuna amb el de l'actriu Michelle Pfeiffer.

"La vacuna de Pfeiffer està millor que la de Johnson & Johnson. Però vostè no preferiria la vacuna de Lady Gaga? Encara que, veient el seu perfil potser la més indicada per a vostè seria la vacuna de Micky Mouse!!", ha indicat l'economista.

sala i martin

"Fa dos dies que estic vacunat amb Pfeiffer. Cap símptoma i una gran tranquil·litat. M'agrada haver-me vacunat amb una de les vacunes "noves" basades en el RNAm. Crec que la ciència que implica obrirà molts camins per resoldre altres problemes infecciosos", va piular ahir Solana.

En qualsevol altre polític l'anècdota podria passar desapercebuda, però Solana té una llarga trajectòria, fet pel qual ningú ho ha volgut deixar escapar. L'exdirigent va ser ministre de Cultura (82-88), portaveu de l'Executiu entre el 85 i el 87, ministre d'Educació i Ciència (88-92) i d'Afers Exteriors (92-95). Tot en governs de Felipe González. A nivell internacional Solana va arribar a ser secretari general de l'OTAN (95-99) i segon alt representant de la Unió Europea (99-09).

El 2010 Solana va rebre el Premi Ewald von Kleist que distingeix, en el marc de la Conferència de Seguretat de Munic, a una personalitat que hagi "obrat de manera molt especial per la pau i la resolució de conflictes". El 17 de maig de 2007 va rebre el Premi Carlemany de la ciutat d'Aquisgrà, que distingeix personalitats pels seus serveis a la unitat i el progrés d'Europa, per la seva contribució a la pau.

La resposta de la xarxa ahir ja no es va fer esperar: "On cal apuntar-se per ser punxada per Clooney?", "De nens tots vam voler aquesta vacuna sense cap dubte. Vostè és un afortunat i un 'pícaro' a parts iguals campió. No sap res!", "Clar, podent punxar-te una Pfeiffer qui voldria punxar-se una Johnson", "Entre la primera i la segona dosi t'aconsello deixar passar un parell de mesos, la Pfeiffer és molta Pfeiffer, i ja tens una edat...", van dir entre moltes altres coses.