L’entitat Hablamos Español, defensora de la supremacia del castellà a tot el territori de l’Estat, ha engegat aquest estiu una campanya de denúncia de suposades discriminacions d’aquella llengua, centrada en especial en llocs turístics de territoris amb més d’una llengua oficial.

hablamos espanol cacera bruixes

L’entitat demana que s’enviïn imatges a un compte de correu i un número de WhatsApp d’aquestes suposades discriminacions que en molts casos són simplement cartells i rètols escrits en altres llengües amb el mateix rang d’oficialitat que el castellà. La iniciativa no preveu que es remetin imatges de la situació contrària.

Aquesta cacera de bruixes, en tot cas, no ha aconseguit cap allau d’imatges, aquests són alguns dels pocs exemples publicats al seu compte de Twitter:

Malgrat que l’entitat defensa suposadament la llibertat d’elecció de llengua, també critica durament iniciatives per potenciar el bilingüisme, com aquesta campanya de l’Ajuntament de Gandia:

Defensar només una llengua i qualificar de “balcanització lingüística” l’impuls d’altres i fomentar una persecució dels rètols monolingües sempre que no siguin en castellà, així passen l’estiu a Hablamos Español.