El web de denúncies anònimes contra el sistema educatiu valencià, impulsat pel PP valencià, s'ha endut una estocada. La bústia s'ha omplert de comentaris anònims que, en to burleta, pretenen posar en evidència la iniciativa dels populars valencians, que pretenien assenyalar els casos "d'adoctrinament" a les aules.

El PP del País Valencià va posar en marxa divendres passat la campanya "No a l'adoctrinament a les aules", amb l'objectiu de recollir les denúncies d'alumnes, pares i professors sobre casos d'adoctrinament a l'escola valenciana. Tot amb l'objectiu d'evitar la "intimidació" de l'alumnat "per les accions polítiques del Consell", governat per una esquerra amb influències del "separatisme" català.

Davant d'aquesta iniciativa d'assenyalament, valencians contraris a l'acció del PP s'han dedicat a omplir de comentaris en to sarcàstic. I això l'ha facilitat la fórmula de la bústia, permet pràcticament fer una "denúncia" omplint camps de dades dels quals els usuaris s'han burlat.

Amb noms i adreces de correu electrònic inventats, i poblacions i centres escolars fictícios, desenes de ciutadans han enviat missatges en massa en els quals es burlen de la persecució de l'"adoctrinament" en les escoles valencianes. "El meu professor menja pa amb tomàquet i allioli", "a classe m'han dit que els ibers són catalans" o "em fa por que em converteixin en una feminazi, catalanista i lliurepensadora", són alguns dels comentaris.

Compromís, darrere?

La líder del PP valencià, Isabel Bonig, ha assegurat que, darrere d'aquests comentaris escrits a la seva bústia, hi ha una "campanya orquestrada" per Compromís, partit al qual pertany el conseller d'Educació i Cultura valencià, Vicent Marzà, que va impulsar una implementació més important del valencià a les escoles.

"Pretenen col·lapsar-nos i veure si podem posar la pota", ha exposat Bonig, que no ha dubtat a reivindicar la iniciativa com una acció de participació que demostra que "el PP treballa pels valencians".

El PP vol portar-lo a Catalunya

Aquest dimarts, el PP català va posar en marxa la seva ofensiva contra el presumpte|pretès "adoctrinament" a les aules catalanes, després de la iniciativa valenciana. Ho va anunciar la diputada Andrea Levy, que va presentar una proposta de resolució perquè el Parlament insti el Govern a personar-se en les causes judicials.

De fet, va instar a la implementació d'una "bústia anònima" per denunciar aquest tipus de casos d'alumnes "que no es dobleguen al nacionalisme".