La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha advertit que si hi ha un rebrot del coronavirus a Catalunya per la decisió del govern espanyol de reprendre l'activitat laboral a partit de dimarts (de dilluns a Espanya) els responsables seran els qui han pres la mesura.

"No estem en condicions de fer un desconfinament amb garanties. Si hi ha un rebrot, els responsables seran els que prenguin les decisions sense tenir en compte l'opinió dels experts", ha insistit la consellera de Presidència. "Exigim al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, conèixer l’informe dels experts en qual basa la seva decisió. Exigim saber dades objectives, dades contrastables. Exigim saber en quines dades s’ha basat per prendre aquesta decisió de desconfinament", ha indicat.

Budó ha lamentat que un cop passada Setmana Santa, acabi el termini del confinament total.  “Demanem que fins que no hi hagi un pla de desconfinament segur a nivell sanitari, social i econòmic no hi hagi cap canvi", ha insistit.

Ha recordat que, malgrat que el nombre de casos nous va disminuint, el nombre de casos infecciosos encara és elevat.

També s'ha queixat que el govern espanyol hagi anunciat que repartirà mascaretes la setmana vinent, pels qui vagin a treballar, sense posar-se en contacte amb el Govern. "Cap instància estatal s'ha posat en contacte amb la Generalitat per explicar-nos com es distribuiran les mascaretes. Estem en una situació d'incertesa. Reclamem a l'Estat que sigui rigorós i responsable", ha apuntat.