El Govern ha titllat de "fets deplorables i vergonyosos que danyen la imatge dels Mossos d'Esquadra" l'agressió racista que va patir un jove de 20 anys per part d'agents dels Mossos a Sant Feliu Sasserra, segons ha assegurat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

"Creiem com a Govern que cal depurar aquestes actuacions que no es corresponen amb una policia democràtica", ha assegurat. Això no obstant, no ha entrat a concretar de quina manera s'hauria de dur a terme aquesta depuració perquè, segons Budó, durant la reunió de Govern, a la qual no ha assistit el conseller d'Interior, Miquel Buch, no s'ha abordat aquest tema.

 

Qui sí ha abordat el tema ha estat l'executiva d'ERC que ha reclamat públicament al conseller d'Interior canvis estructurals per respondre a aquesta situació.

En relació a l'atac a una vivenda habitada per joves migrats a Premià de Mar, Budó també ha assegurat que és inacceptable que en democràcia, amb jutges i policies democràtiques, algú pretengui actuar pel seu propi compte. "Com a Govern serem inflexibles i implacables amb aquest tipus d'actuacions", ha reiterat.

Així mateix, ha reconegut que cal trobar una sortida per aquests joves migrants per al moment en què deixen d'estar sota la tutela de l'Administració.

La consellera ha admès durant la roda de premsa que a Catalunya, "com a tot arreu", hi ha racisme la qual cosa ha de provocat moltes reflexions per part del Govern. "Crec que ja s'estan fent esforços perquè això ha de ser cosa de tots, no només cosa del Govern, ha de ser un compromís i reflexió de tota la societat en general", ha afegit.