El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha defensat la seva gestió davant de l'actual situació a Catalunya assegurant que les crítiques que rep "formen part de la complexitat del moment" per afegir que "a pocs consellers d'interior no se'ls han demanat la dimissió. El departament d'interior crema, no avui, sempre".

En una entrevista concedida a La Vanguardia, Buch ha negat que tingui intenció de dimitir perquè "abandonar el vaixell en un moment com el que estem passant seria una gran irresponsabilitat" i ha assegurat sentir-se amb el suport del Govern i també del president, Quim Torra.

A més, ha defensat que la seva obligació com a conseller és "demostrar que tenim voluntat d'autogovern i responsabilitat política" i en aquest sentit, que no està disposat "permetre que la Generalitat perdi el control dels Mossos per mitjà de l'aplicació de la Llei de Seguretat Nacional".

En aquest sentit s'ha referit a "les amenaces de setmanes anteriors a la sentència repetides per diferents partits estatals" i ha insistit que el Govern té "una espasa de Dàmocles a sobre" respecte al control dels Mossos.

Quant al ministre d'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, Buch ha afirmat que no comparteix la seva "estratègia de focalitzar la resposta a la sentència en un problema d'ordre públic" però ha assegurat que la coordinació policial "és correcta i funciona".