El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha fet una "denúncia enèrgica d'un acte d'insolidaritat absoluta" contra els qui han marxat a passar la Setmana Santa a segones residències. El conseller ha fet aquestes declaracions durant la compareixença diària del Govern arran del coronavirus.

Buch ha ordenat als Mossos intensificar els controls i incrementar la pressió "als qui trenquen el confinament de forma irresponsable i insolidària", i posen en perill les persones grans i vulnerables que hi ha en les zones de segones residències.

Hi haurà més controls, però Interior també s'ha posat en contacte amb els ajuntaments perquè les policies locals també siguin estrictes. Els Mossos aixecaran actes per cursar les sancions i faran tornar els vehicles als seus llocs d'origen, com ja s'ha fet els darrers caps de setmana. 

Pel que fa a les dades de les últimes 24 hores, hi ha 10 detinguts, entre ells 5 per vendre droga en un pis ocupat del Raval, 2.701 denúncies per saltar-se el confinament, 9.569 identificacions de persones, 8.995 de vehicles i s'ha aixecat una acta a un local comercial.

Pel que fa al trànsit, aquest s'ha reduït un 74,6% de sortida a Barcelona i un 75,3% d'entrada. La dada representa un increment del 7 i el 14% de sortida i entrada a l'àrea metropolitana respecte a la setmana passada.