El conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha replicat la portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, i ha manifestat que "el DNI és una imposició". Roldán va criticar ahir una intervenció de Buch al legislatiu català, apel·lant a l'argument tòpic de l'espanyolisme de qué pone en tu DNI. I el conseller l'ha replicat.

"Catalunya és una nació, un país. Per voluntat i per història. I el DNI és una imposició, perquè el que som nosaltres ho hem de decidir nosaltres. També pot consultar la definició de país al diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans i la Real Academia Española", ha indicat Buch.

La portaveu de Ciutadans es va encendre per l'afirmació que va fer el conseller, quan va definir Espanya com un país veí, igual que França.

Rodán va voler replicar el conseller des de la xarxa, i va acabant fent un qué pone en tu DNI, la frase de tons autoritaris de l'espanyolisme, totalment allunyada de la definició refrendatària de nació que va popularitzar Ernest Renan.

"Vostè és espanyol perquè és català, miri-ho al seu DNI", va deixar anar la diputada de Ciutadans, sense tenir en compte que a França consideren igualment catalans els habitants de la Catalunya Nord (o dels Pirineus Orientals).