El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha agraït la tasca dels Bombers de la Generalitat des de que es va declarar la pandèmia pel coronavirus que ha combinat amb la feina específica que té habitualment: "El cos de bombers té una feina específica i indispensable, com cobrir les emergències al marge de la covid-19". Buch destaca que "s'ha preservat les garanties de les emergències i fruit del compromís amb el país i el co que va fer un esforç".

En una compareixença conjunta amb el subdirector general de l'operatiu dels bombers, l'inspector David Borrell, s'han detallat les quatre línies de treball que es donen durant el confinament: suport logístic, operatiu en la desinfecció, col·laboració amb les autoritats sanitàries i trasllat en cas de víctimes múltiples. Borrell destaca l'esforç titànic que han fet malgrat "patir l'escassetat d'equips de protecció integral" i conclou que estan "molt satisfets d'haver mantingut el rendiment operatiu del cos". 

Els Bombers també comencen a percebra l'inici del desconfinament. Per exemple, van oferir 34 infermers al Departament de Salut i progressivament estan tornant als seus llocs de treball habituals. Algunes de les actuacions més destacades va ser muntar en temps rècord l'Hospital Temporal Vallès Salut a la ciutat de Sabadell, per atendre pacients malalts de coronavirus que no es trobessin en una situació crítica.