El màxim responsable del Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, serà el número dos de la conselleria d'Interior que encapçalarà Miquel Buch, segons ha pogut saber El Nacional. Amb aquest moviment, Duart abandonarà el consell de la CCMA i quedarà desbloquejada la renovació d'aquest òrgan.

De la Corporació depenen els mitjans públics de la Generalitat, és a dir, TV3, Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies (ACN), tot ells a l'ull de l'huracà davant l'ofensiva desencadenada des de les formacions unionistes. 

En aquest context, els acords que van tancar JxCat i ERC després de les eleccions del 21-D per a la formació del nou Govern deixen la presidència de la CCMA en mans d'ERC. Tot i que s'havia especulat sobre la possibilitat que la complexitat que representa la renovació del consell retardés el relleu, el moviment de Duart a Interior contribuirà a precipitar els canvis.

De fet, el Consell de la Corporació ja s'hauria d'haver renovat atès que el mandat de sis anys dels actuals membres va expirar el passat 30 de març. Tres dels sis consellers haurien d'haver estat renovats el 2015, ja que la llei de la Corporació estableix que cada tres anys han de canviar la meitat dels membres de l'organisme.

La previsió és que un cop es posi en marxa el nou executiu, l'elecció dels components del Consell se sotmeti a votació amb la màxima celeritat al Parlament.

Duart ja va ocupar responsabilitats al departament d'Interior entre 1996 i 2008, inclòs la secretaria general del departament i la secretaria general de Seguretat Pública. De fet, el seu nom ha aparegut en diferents ocasions a les travesses a conseller.

El 2008 va abandonar la conselleria per anar la Corporació, que va presidir des del 2012. L’abril del 2016 va deixar la presidència per una malaltia i hi va tornar a assumir les funcions el gener d’aquest any.

Actualment el Consell de la CCMA compta amb tres membres proposats per CiU, un d'ERC, un del PSC i un del PP. Els membres del Consell han de ser escollits per majoria de dos terços del Parlament, la qual cosa obligarà a un acord més enllà de les formacions independentistes. Posteriorment, la Cambra haurà de designar d'entre els sis membres del Consell i també per majoria de dos terços el president d'aquest organisme.