L'advocat Gonzalo Boye, lletrat dels consellers Toni Comín i Meritxell Serret, ha retret als càrrecs judicials que han protagonitzat una plantada de protesta contra el president del Parlament, Roger Torrent, que han fet una manifestació política. Els representants del poder judicial s'han irritat amb Torrent quan ha parlat dels presos polítics, i han abandonat la sala.

Segons Boye, els representants judicials han abandonat amb la seva actitud la posició de neutralitat que es reclama a la Justícia. "El president del TSJC y el fiscal superior de Catalunya han pres una postura política en resposta a una altra postura política...ni més ni menys", ha assegurat.

Les paraules de Torrent han provocat la sortida de la sala de membres del Col·legi com el president del TSJC, José María Barrientos; el fiscal en cap de Catalunya, Francisco Banyeras; la fiscal de Barcelona, Concha Talón; l'exdegà del Col·legi Eugeni Gay; el president de l'Audiència, Antonio Recio; les diputades de la Junta Julia Herrero i Carmen Valenzuela, i membres del públic.