Escàndol majúscul de Ciutadans i la Junta Electoral Central, JEC. El president Quim Torra ha anunciat que es querellarà contra el vocal de la JEC Andrés Betancor, que treballava en paral·lel a sou de Ciutadans. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha declarat en una entrevista a RAC1: "Estem treballant en la querella. Té recorregut. Els fets són molt greus". I ha recordat que "hi ha una formació política que contracta una persona perquè els assessori per presentar uns escrits a la JEC, i a la tarda aquella mateixa persona decideix a la JEC sobre aquells recursos".

Boye ha recalcat que durant el judici pel qual la JEC demanava inhabilitar Torra per la polèmica dels llaços grocs, van demanar que se'ls permetés "prendre declaració als membres de la JEC i, en especial, al senyor Betancor". Una petició que va ser negada en tot moment. Betancor va compatibilitzar el seu càrrec en el màxim òrgan electoral amb un despatx i sou pagat per Ciutadans, va fallar en contra de l'independentisme i va resoldre recursos presentats pel seu propi partit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat