L'advocat Gonzalo Boye ha advertit que la candidatura de Carles Puigdemont, Lliures per Europa (Junts), "va amb desavantatge" per les eleccions europees "perquè els han entretingut una setmana" amb una estratègia "de desprestigi" que no els ha permès desenvolupar activitat política, una tàctica que ha considerat impròpia "d'una democràcia plena". 

Tot i així, l'equip d'advocats de Puigdemont no afluixa el ritme i emprendrà accions legals contra uns fets que consideren "molt greus", en al·lusió al veto de la JEC. Boye ha indicat, en una roda de premsa aquest diumenge a la tarda per videoconferència, que a partir d’ara utilitzaran totes les eines jurídiques que tinguin a l'abast "per demanar responsabilitats".

Boye, que ha començat el seu discurs celebrant la resolució del Tribunal Suprem, preveu que aquest dilluns se'ls comuniqui una decisió favorable per part del jutjat administratiu contenciós de Madrid. "Hem convençut i hem vençut", ha precisat. 

L'advocat de Puigdemont ha remarcat la importància que el Tribunal Suprem hagi assumit que el Puigdemont, Comín i Ponsatí són elegibles i ha denunciat que el seu objectiu principal "fos silenciar Puigdemont des del primer moment". "Ara només falta que la gent els esculli el 26 de maig", ha dit cridant al vot, "han de passar de ser elegibles a elegits". "La feina jurídica es premia amb aplaudiments, la política s'ha de premiar amb vots", ha conclòs. 

Preguntat sobre si interposaran una querella, l'advocat de Puigdemont ha garantit que estudiaran "tots els escenaris" i que utilitzaran tots els instruments jurídics per exigir responsabilitats "en el moment que toqui".