L'advocat de Toni Comín i Meritxell Serret, Gonzalo Boye, ha acusat aquest divendres Pablo Llarena d'"abús de dret" i "frau de llei" per demanar la declaració dels consellers a Bèlgica. El jutge vol que la justícia belga interrogui Comín i Serret per tal que designin advocat. No obstant, Boye ha recordat que ell és l'advocat de tots dos i que fa més de sis mesos que van demanar declarar per videoconferència i que sempre se'ls ha denegat aquesta opció.

En un comunicat, Boye ha demanat la nul·litat de la providència de Llarena i que el procés judicial contra ells comenci de nou perquè s'han intentat personar i no els han deixat i tampoc s'han respost molts dels seus recursos. L'advocat ha explicat que fins en tres ocasions s'han presentat escrits demanant la declaració per videoconferència, tal com preveuen les lleis europees de cooperació judicial, i no se'ls ha fet cas. D'aquesta manera, ha acusat a Llarena de cometre un "atac frontal al dret d'un procés amb garanties, de defensa i a un jutge imparcial"

A més, Boye també acusa Llarena de "confondre terminològicament" la petició per "designar" advocat  amb una "declaració" judicial, cosa que considera un abús. "Sembla evident que no interessa la declaració, sinó, exclusivament, l'entrega de tots els reclamats .S'ha convertit en una mena de necessitat que estiguin personats per, d'aquesta manera, notificar la interlocutòria de processament i aconseguir que, transcorreguts els terminis processals, sigui ferma", ha explicat l'advocat.

Per aquests motius, en el comunicat, Boye ha demanat que si es tenen per personats els seus clients, es resolguin tots els escrits presentats anteriorment i es reiniciïn les actuacions contra ells.