Mireia Boya ha tornat avui al Tribunal Suprem perquè li notifiquessin el seu processament per desobediència i ha fet una declaració davant Pablo Llarena en la qual ha qüestionat la seva instrucció judicial, la imparcialitat com a magistrat i la diferent vara de mesurar a l'hora d'imputar els delictes.

Boya està processada per desobediència mentre que bona part del Govern, que és a la presó, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ho estan per rebel·lió.

L'exdiputada de la CUP ha criticat la imparcialitat del procés judicial:  "Les interlocutòries tenen indicis de parcialitat". I ha dit que no reconeix el delicte de desobediència.

I és que Boya ha comparat els seus fets amb els de Carme Forcadell, que és a la presó d'Alcalá Meco acusada de rebel·lió. Per l'exdiputada de la CUP no té sentit que ella, que va entrar iniciatives parlamentàries, estigui processada per desobediència i la presidenta del Parlament, que permet el debat polític, ho estigui per rebel·lió.

I ha estat en aquest punt que Llarena ha intervingut amb un cert to burleta per dir-li si prefereix que li canviï el delicte i la processi per rebel·lió: "Si vol l'hi canvio per rebel·lió".

Boya ha defensat que ni rebel·lió ni desobediència, que no hi ha cas.