Nova defensa d'ERC a la taula del diàleg. Després que aquest dimecres els dos socis de Govern exhibissin en públic les seves diferències estratègiques pel que fa a la negociació, el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha aprofitat una interpel·lació al Parlament per sortir en defensa de la taula.

Bosch ha defensat que la "negociació política és imprescindible davant un problema polític" i ha defensat que l'objectiu de la delegació catalana és "la fi de la repressió i l'autodeterminació". "La taula de negociació ha de servir per passar dels tribunals a les urnes i de les porres a les paraules", ha sentenciat en aquest sentit. 

Bosch ha fet aquestes declaracions després de ser interpel·lat per Ciutadans sobre les "interlocucions" del Govern. El partit taronja ha criticat durament la negociació entre el govern espanyol i els independentistes i l'han qualificat de "deslleial".

En la rèplica, Bosch ha defensat que el diàleg és "legítim entre governs democràticament representatius" i que cal "parlar d'igual a igual" perquè si no "es fa molt difícil". "Vostès diuen que el diàleg entre aquells que defensen la nació espanyola i els que defensen la República catalana és deslleial. Doncs entre qui ha de ser el diàleg? El diàleg entre els que pensen el mateix no ajuda a avançar", ha afegit en aquest sentit.