El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha demanat aquest divendres reunir-se amb els cònsols dels països amb víctimes mortals durant l'atemptat del 17-A per "intercanviar impressions" sobre les noves informacions que vinculen el CNI i el cervell dels atemptats de Barcelona.

El conseller ha enviat una carta a tot els cònsols implicats, de forma acordada amb el president Quim Torra, en el qual també recorda que l'any que ve farà dos anys de l'atemptat i reconeix el "dolor" que va provocar aquell atac.

També posa en valor la tasca conjunta del Govern i els consolats d'aquests països aquells dies i els demana que "amb el mateix esperit" i "arran de les darreres informacions sobre aquell atac terrorista" es reuneixin per "intercanviar informacions sobre aquest afer".

Aquesta acció s’afegeix a l’enviament aquest dijous d’una carta per part de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, a la vicepresidenta Carmen Calvo i a la ministra de Defensa Margarita Robles, per demanar-los una reunió i exigir-los explicacions. 

Les cartes arriben després de les noves informacions revelades pel diari Público sobre les relacions entre el CNI i Es Satty, que apunten que el CNI va mantenir el cervell dels atemptats com a confident fins un dia abans de l'atemptat i que tenia els telèfons punxats de tots els atacants.