Finalment Josep Borrell no canviarà Madrid per Brussel·les. Segons han avançat diferents mitjans, el cap de llista del PSOE a les eleccions europees ha decidit renunciar a l'acta d'eurodiputat. Tot i ser la llista guanyadora el 26-M, el dirigent socialista continuarà de ministre d'Exteriors. No arribarà ni tan sols a la constitució del Parlament de dimarts que ve. La decisió la farà pública aquest dimecres al migdia en una roda de premsa des de Brussel·les.

D'aquesta manera, Borrell renuncia a una segona etapa al Parlament Europeu, una cambra que ja va presidir entre els anys 2004 i 2007. En una entrevista a Eldiario.es va justificar la decisió d'acceptar presentar-se a les eleccions adduint que eren "diferents". I sostenia: "Els últims cinc anys ha crescut molt el nacionalpopulisme, l'antieuropeisme d'extrema dreta i d'extrema esquerra. És una ocasió de fer política en el sentit més noble de la paraula".

La renúncia es fa pública quan falta menys d’una setmana per la constitució de l’Eurocambra i mentre s’està negociant el repartiment dels alts càrrecs de la Comissió Europea entre els principals grups polítics europeus. S’havia especulat al voltant de la possibilitat que Borrell fos proposat pels socialistes per a un càrrec de comissari europeu.

Aquest dimecres a les tres del migdia hi ha convocada una roda de premsa del ministre d'Exteriors en funcions en què s'anunciarà la seva decisió de renunciar a l'acta d'eurodiputat i n'exposarà els motius.