L'alt representant de la política exterior europea, Josep Borrell, ha participat avui en un acte de la plataforma espanyolista Societat Civil Catalana (SCC), i ha deixat evident que no n'ha tingut prou amb el denominat 155 sanitari, la recentralització de les competències de Sanitat i Interior del Govern català. Al seu entendre, les institucions espanyoles havien d'haver utilitzat la pandèmia del coronavirus per fer més accions unionistes. Ha lamentat que s'hagi "desaprofitat" la pandèmia com una oportunitat per "reforçar" la unitat nacional. 

En una conversa aquest diumenge amb el vicepresident de SCC, Alex Ramos, Borrell ha assegurat que el coronavirus "no entén d'ideologies" i hauria estat una "gran ocasió" per demostrar unió entre forces polítiques i administracions.

 

L'exministre també s'ha exclamat per les paraules de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que va dir que va dir que si Espanya hagués confinat 15 dies abans com reclamava el president Quim Torra, hi hauria hagut menys morts. Borrell ha demanat al Govern que abans de reclamar més competències, s'ocupi de les que ja té, "com la gestió de residències".