L'alt representant diplomàtic de la UE, Josep Borrell, ha utilitzat unes imatges de la Via Laietana de Barcelona buida en un anunci a favor de la vacunació, i l'ANC ha ironitzat amb les seves declaracions quan va dir que volia "desinfectar" la societat catalana de l'independentisme.

"El Servei europeu d'Acció Exterior utilitza imatges de la Via Laietana de Barcelona buida, que es va omplir de gom a gom durant l'últim 11 de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya. Encara ara, el seu cap, Josep Borrell, preferiria "desinfectar" la societat catalana del moviment independentista", ha indicat l'Assemblea, recordant unes polèmiques declaracions de l'exministre.

El vídeo del servei dirigit per Borrell anima a vacunar-se i explica la gestió de la UE en aquest sentit. "La UE està a l'avantguarda de la mobilització internacional per fer realitat la vacunació mundial en el camí de la recuperació de la covid. La UE continuarà unint forces amb les Nacions Unides", ha indicat en un tuit.

La Via Laietana s'ha convertit en un símbol tant per a independentistes com per unionistes, a causa de la presència de la comissaria de la policia espanyola, un edifici on es torturava durant el franquisme. En la manifestació de la Diada, es van produir escenes de tensió davant la comissaria amb manifestants dels CDR que hi cridaven en contra. Alguns van llançar pots de fum i també van moure les tanques, però els incidents no van anar més enllà.

 

Dies després de la Diada, entitats, sindicats i partits espanyolistes, entre ells Cs, PP, Vox i Societat Civil Catalana, van protagonitzar un homenatge als cossos de seguretat de l'Estat a la Via Laietana, lloc en el qual es troba la Prefectura Superior del Cos Nacional de Policia. Diverses figures polítiques van participar en l’acte, en el qual es van fer ofrenes florals a la policia espanyola i es van poder fotografiar amb diversos agents. Després de l'acte, la diputada de Ciutadans Anna Grau va explicar l'assistència del seu partit a l'acte en un tuit, on va relatar l'"assetjament" del "separatisme més tronat, ranci i covard" que a parer seu pateix el Cos Nacional de Policia. 

Els alts càrrecs de Ciutadans a Catalunya Anna Grau, Nacho Martín Blanco, Luz Guilarte i Sonia Reina, van fer entrega d'uns clavells blancs a l'entrada de la Prefectura de Via Laietana. Cs també va emprar la seva usual retòrica en el compte de Twitter del partit, on van culpar el "constant assetjament separatista" pel malestar dels agents. A més a més, els assistents a l'acte van poder fotografiar-se amb diversos agents de la policia espanyola, entre ells els membres de l'entitat unionista Societat Civil Catalana. Un dels seus membres va compartir aquesta imatge, agraint a Ciutadans la seva participació: "Tenen tot el meu respecte i admiració," va tuitar.

 

@joansaezoficial homenaje policia nacional via laietana

 

Membres de Societat Civil Catalana posen juntament amb agents del Cos Nacional de Policia davant la Prefectura de Via Laietana / @joansaezoficial