Josep Borrell no va mesurar les conseqüències de les seves dures crítiques contra el moviment mediambiental i ha reiterat les seves disculpes més de tres vegades en menys de 24 hores. El socialista, ara alt representant de la Unió Europea, va definir de "síndrome Greta" tots aquells seguidors de l'activista noruega i dubta que estiguin disposats a sacrificar el seu nivell de vida pel clima.

Després d'un viatge pels Estats Units, Borrell aprofita també el cap de setmana per tornar a repetir: "Vull disculpar-me amb tothom que s'hagi sentit ofès per la meva referència inapropiada a la important lluita del moviment juvenil". 

Aquesta no ha estat l'única vegada que ha aprofitat el seu perfil de Twitter per rectificar. Ahir, va dir que el moviment "inspira polítics i societats, el canvi climàtic és un dels reptes geopolítics més grans".

O en un altre tuit on demana "un mecanisme de transició justa" per abordar el canvi social i econòmic:

Les disculpes, de moment, no convencen el moviment contra el canvi climàtic i tampoc a una bona representació dels eurodiputats començant per la Comissió Europea. Alguns eurodiputats, com la irlandesa Grace O'Sullivan, també s'han posicionat públicament: "Senyor Borrell, aquests nens no pateixen cap síndrome, estan lluitant pel seu futur en un planeta habitable. Hauria d'estar fent el mateix".

Aquesta és l'entrevista de la polèmica: