El tempo de la investidura és a les seves mans i, un dia més, Laura Borràs ha receptat paciència a ERC. Perquè pugui celebrar-se la sessió que serveixi per fer president Pere Aragonès, abans cal que la presidenta del Parlament convoqui l'obligada ronda de contactes amb els líders dels grups parlamentaris. I no té intenció de fer-ho de manera immediata. "Deixarem que madurin les negociacions", ha comunicat la cap de files de Junts aquest matí en una compareixença des de l'exterior de la cambra catalana, amb motiu de la Diada de Sant Jordi. 

La setmana començava amb un missatge en forma d'ultimàtum d'Esquerra Republicana als junters, en el qual posaven l'1 de maig com la data límit per tancar un pacte. Això sí, sense anunciar —encara— quines seran les conseqüències si l'acord no arriba abans d'aquell dia. Cinc dies després, Borràs ha recomanat a "aquells que ara tenen pressa" que no vulguin "precipitar" les coses, perquè si ara se signés una entesa a correcuita i "després arribessin turbulències" se'n penedirien tots. "Deixem treballar bé", ha reclamat la presidenta de la cambra. 

 

A Junts segueixen, doncs, impertèrrits davant del pressing que ERC ha redoblat especialment aquesta setmana. Des de dilluns, les reunions entre els equips negociadors de tots dos partits s'han multiplicat, i malgrat que s'avança en diverses carpetes —sobretot en el que té a veure amb el programa de govern vinculat a la gestió del dia a dia— continua el pols en relació a temes clau com el Consell per la República i la coordinació de l'estratègia per fer via cap a la República. 

Davant d'aquesta realitat, Borràs ha subratllat que "és important, més que un govern de pressa, un govern fort i sòlid". Per això, ha deixat clar als de Junqueras que la ronda de consultes la convocarà quan tingui "senyals que està prevista una investidura que no sigui fallida i pugui tirar endavant". Mentrestant, ha dit, "el govern en funcions funciona i pot funcionar fins que arribi l'acord". 

Un Sant Jordi d'esperança

Durant la seva atenció als mitjans de comunicació, Laura Borràs ha celebrat que després que la pandèmia privés Catalunya de celebrar la Diada de Sant Jordi, aquesta vegada hi hagi una alenada d'esperança, especialment per al sector de la literatura i de les flors. Amb tot, ha volgut ressaltar que la jornada d'enguany encara serà diferent, dins l'anormalitat sanitària de la Covid i l'anormalitat democràtica que suposa que hi hagi encara presos polítics i exiliats. 

A la imatge principal, Borràs compareix davant del Parlament.