La candidata de Junts a la Presidència, Laura Borràs, ha destacat aquest dimecres que països com Portugal celebraran les seves eleccions "tot i tenir dades iguals o pitjors que a Catalunya, i estar en un confinament més sever".

La candidata ha evitat posicionar-se sobre la proposta del Govern d'ajornar les eleccions del 14 de febrer, i s'ha limitat a dir que el seu partit farà costat a les conclusions que presentin els departaments de Relacions Institucionals i de Salut. "No demanem mantenir o posposar les eleccions, sinó tenir seguretat sobre el procés", ha afirmat en una visita a Mollet del Vallès, des d'on ha demanat garantir el vot de la ciutadania per conformar un Govern "nou, fort i cohesionat".

"Sempre hem escoltat els experts i donarem suport a allò que indiquin que cal fer", ha asseverat Borràs a l'espera de la reunió que s'ha de celebrar divendres per decidir si les eleccions es mantenen pel 14-F o bé si es posposen fins a tocar de l'estiu. A preguntes de la premsa, la candidata de Junts ha remarcat que "li interessa més preservar la salut que no pas els resultats electorals".

Amb tot, també ha afegit que "hi ha països com Portugal, en confinament total, on sí que se celebren eleccions". "Per tant, cal veure de quina manera es poden preparar uns processos electorals garantint el dret a vot i, alhora, el dret a la salut", ha puntualitzat, tot insistint que l'última paraula sobre la viabilitat del 14-F "la té qui organitza les eleccions". "Treballarem pel país i no per una victòria de partit", ha assegurat.

foto 3744741
Míriam Nogueras i Laura Borràs a Mollet / ACN

La candidata independentista ha defensat la seva "absoluta convicció" sobre la "necessitat" de celebrar els comicis quan la situació sanitària ho permeti "perquè hi ha una situació democràticament extraordinària". En aquest sentit, ha lamentat que "el poder legislatiu està dissolt perquè no hi ha Parlament configurat, mentre el poder executiu està escapçat perquè no hi ha president". Una situació que ha reclamat resoldre amb un nou executiu "fort i cohesionat".

Pel que fa al posicionament del PSC, que demana mantenir de totes totes les eleccions el 14-F, Borràs ha retret la falta de posicionament del candidat socialista Salvador Illa. Ha assegurat que l'opinió de l'actual ministre de Sanitat "no és trivial" i ha lamentat que hagi evitat explicar-la. "Els seus portaveus a Madrid, com Fernando Simón, cada dia llencen missatges apocalíptics mentre a Catalunya Iceta i Granados exigeixen celebrar les eleccions. I Illa? Hi té alguna cosa a dir?", ha preguntat retòricament Borràs.