La portaveu de JxCat al Congrés, Laurà Borràs, ha denunciat el "soroll" que s'està produint els darrers dies amb filtracions per vincular l'independentisme amb accions violentes i ha tret qualsevol credibilitat a les filtracions que assenyalen els CDR detinguts o Anna Puigdemont, germana del president a l'exili, Carles Puigdemont, com a enllaç entre aquest i el president de la Generalitat, Quim Torra. 

"És evident que Puigdemont i Torra no necessiten cap mitjancer. Estan en comunicació permanent", ha assegurat al Parlament després que el comitè d'enllaç de JxCat celebrés una reunió a la Cambra.

La Cadena SER va publicar ahir al vespre que la germana del president a l'exili va participar en una reunió "secreta" el 15 de setembre del 2018 amb alguns dels detinguts per "lliurar documentació delicada i establir comunicacions segures" entre Puigdemont i Torra.

La dirigent de JxCat ha advertit que un dels índex que marquen la qualitat d'una democràcia és el funcionament de la Justícia i ha denunciat les filtracions que es produeixen des de l'Audiència Nacional que "generen un judici paral·lel". "En qualsevol cas, el que es filtra té una credibilitat que cau pel seu propi pes", ha reblat.

En relació a l'anunci de Cs sobre la presentació d'una moció de censura contra Torra, ha assegurat que a JxCat no li fa "cap mena de por" l'activitat parlamentària i que el que sí li preocupa és la amenaça constant d'un 155 per part d'aquells que "volen aturar" la Cambra.