La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha encarregat un informe als serveis jurídics del Parlament perquè la diputada de la CUP Laia Estrada pugui argumentar davant la Justícia que té immunitat, i que només pot ser detinguda en cas de delicte flagrant.

"He demanat que es fes una certificació oficial dels serveis de la cambra conforme ets diputada del Parlament. L’article 22 del nostre reglament et reconeix la immunitat. Estableix que durant llur mandat, els diputats no poden ser detinguts si no és en cas de delicte flagrant", ha explicat Borràs.

certificat Parlament Laia Estrada

El jutjat d’instrucció 6 de Tarragona ha ordenat avui detenir la diputada de la CUP Laia Estrada. Està acusada de desordres públics en la manifestació del 21 de desembre de 2018, durant la celebració del consell de ministres a Barcelona.

Estrada va ser citada a declarar als jutjats de Tarragona el 30 de desembre de 2020 i el 21 de gener de 2021, però no s’hi va presentar, motiu pel qual la jutgessa n’ha dictat l’ordre de detenció.

El 21 de desembre de 2018, durant el consell de ministres, hi va haver talls a diverses carreteres i concentracions en diversos punts de Barcelona i càrregues dels Mossos d’Esquadra en el perímetre de seguretat de la Llotja de Mar, on es va celebrar la reunió de l'executiu espanyol. Les protestes van acabar amb una manifestació en la qual van participar unes 80.000 persones. Hi va haver altres  manifestacions a Girona, l’Ampolla, Tarragona, Lleida. 

El jutge cita la diputada per la "injustificada" absència en les citacions de declaració com a imputada.