El ho tornarem a fer que va expressar el general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, dimarts en l'acte de la patrona del cos a Sant Andreu de la Barca ha servit a la candidata de JxCat, Laura Borràs, per ironitzar sobre el paper dels cossos i forces de seguretat de l'Estat l'1-O.

"Què és el que tornaran a fer? Tornaran a buscar urnes que no troben? 6.000 urnes! I no en van trobar ni una!", ha preguntat enmig dels aplaudiments dels presents. "Què tornaran a fer? El ridícul? O potser a pegar-nos? Tornaran a saltar damunt dels nostres cossos o a arrossegar-nos per terra? -ha continuat- No han trobat les urnes, i encara no han trobat la manera de doblegar-nos. I mira que s'esmercen!".

La candidata a de JxCat ha participat en el primer gran acte de precampaña, a Terrassa, junt amb els presidents Quim Torra, Carles Puigdemont y Artur Mas, on han presentat el lema d'aquest primer tram de la cursa electoral: "Ni un vot enrere"

Borràs, que ha diagnosticat que hi ha Guàrdies Civils que han decidit fer de polítics potser perquè "hi ha polítics que han renunciat a la política i fan de còmplices de la repressió, ha assegurat que l1-O és la gran victòria de l'independentisme i que la repressió fa mal però també fa l'independentisme resilient.

La candidata s'ha afegit a les crides a la mobilització que han fet també Torra i Puigdemont en el mateix acte. "Què es pensen que es quedarem a casa? Resignar-se a la tirania no forma part del catàleg de valors de JxCat", ha advertit.

La candidata s'ha declarat com a defensora a ultrança de la unitat, ha situat la proposta de JxCat com una candidatura oberta i transversal: "Un movimiento transversal insòlit, el que més s'assembla a la unitat, que és el que el país reclama i altres partits no els concedeixen", ha assegurat.

Borràs ha començat el seu parlament carregant contra la celebració del 12-O. "Avui no tenim res a celebrar, tenim molt a lamentar", ha advertit per descriure aquesta festivitat com una "celebració imperialista i beligerant".